Politika zasebnosti

Splošno

V KOBRA Team d.o.o. spoštujemo obveznosti, ki nam jih narekujejo predpisi o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov. Med te spada Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) kot tudi druga veljavna zakonodaja.  Tako se zavezujemo, da v skladu s predpisi na spletni strani www.kobra.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju. Politika zasebnosti je zasnovana tako, da vam pomaga razumeti, katere podatke o vas zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo, katerih postopkov obdelave se poslužujemo ter kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavite.

Pomen izrazov

Podjetje KOBRA Team d.o.o., Levičnikova cesta 2, 8310 Šentjernej je lastnik in upravljavec spletne strani www.kobra.si. V spodnjem besedilu se lahko uporablja v prvi osebi množine - mi, nas, naše, itd. Upravljavec spletne strani je tisti, ki upravlja z vsebino, osebnimi podatki in  je lahko tudi druga pravna oseba, ki pogodbeno obdeluje osebne ali druge podatke oziroma opravlja druge dejavnosti za upravljavca.

Vsaka oseba, ki obišče spletno stran www.kobra.si je obiskovalec spletne strani. V spodnjem besedilu je obiskovalec omenjen v drugi osebi množine - vi, vaše, itd.

Uporabniki osebnih podatkov so KOBRA Team d.o.o., dobavitelji Kobre, pogodbeni partnerji Kobre in državni organi.

Katere podatke zbiramo

O vas lahko zbiramo tako "neosebne podatke" kot "osebne podatke". »Neosebni podatki« vključujejo informacije, ki vas osebno ne identificirajo, na primer ob obisku strani se nekateri podatki (datum, čas, naslov strani s katere prihajate, vrsta brskalnika, ki ga uporabljate , napravo s katere ste se povezali, ..) shranijo na strežnik avtomatsko. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

»Osebni podatki« vključujejo informacije, ki vas osebno identificirajo, kot so vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Ko se prijavite na Kobrine e-novice ali pa izpolnete kontaktni obrazec za povpraševanje ali nakup, v sistem vnesete svoje osebne podatke, ki jih potrebujemo za nadaljnjo poslovno komunikacijo ter izvedbo nakupnega procesa.

Na spletni strani zbiramo naslednje osebne podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • Naslov
  • Telefon
  • E-poštni naslov
  • Kopija vašega zadnjega Telekomovega računa

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke in kako jih obdelujemo

Pri obrazcu za povpraševanje / nakup je zbiranje podatkov namenjeno izključno za poslovno komunikacijo. Ko v obrazec vpišete svoje podatke se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo na podlagi legitimnega interesa podjetja. V tem primeru obdelujemo in hranimo vaše podatke za potrebe pošiljanja informacij, ki jih zahtevate, pošiljanje naročenega izdelka na vaš naslov,  obveščanje o zalogi oz. datumu dostave izdelka ali pa le z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. S tem niste avtomatično uvrščeni na nobeno e-poštno listo, razen če bi se nanjo posebej naročili.
Pri prijavi na naše e-novice se strinjate, da vam pošiljamo e-poštna sporočila s katerih se lahko tudi kadarkoli odjavite.

Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve z namenom, da:

  • vas obveščamo o naših novostih, akcijah, popustih
  • vam posredujemo vsebine, ki vas najbolj zanimajo  (s tem personaliziramo vašo uporabniško izkušnjo)
  • izboljšamo izkušnjo na naši spletni strani
  • lahko stopimo v stik z vami
  • lahko posredujemo e-poštni naslov enemu ali več pogodbenih obdelovalcev, ki opravljajo storitve pošiljanja e-poštnih sporočil
  • spremljamo in beležimo dostavljivost poslanih e-poštnih sporočil (ali ste jih prejeli)
  • spremljamo in beležimo, katere vsebine vašega e-poštnega naslova ste odprli oziroma prebrali (spremljamo klike na spletne povezave,
  • vsebovane v e-poštnih sporočilih)
  • pošljemo račun, e-račun, predračun

Rok hrambe osebnih podatkov

Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oziroma onemogočili dostop do njih.

V primeru, da podate zahtevo, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja, bomo v petnajstih dneh ustrezno preprečili uporabo le-teh in vas o tem obvestili.

Za vsa poslovna razmerja velja, da moramo v skladu z davčnimi in finančnimi predpisi, zakonodajo in standardi, ki urejajo računovodje, vodenje poslovnih knjig in hrambo dokumentacije, hraniti račune in podporno dokumentacijo ter podatke še deset let od zaključka leta na katerega se poslovni dogodek nanaša. Tako račune in z njimi povezane obračunske podatke ter podatke o uporabnikih hranimo še največ deset let od preteka leta, na katerega se nanaša račun saj nas to zavezuje zakon.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Na našem spletnem mestu uporabljamo  varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo ali uničenjem oziroma pred nepooblaščenim dostopom do podatkov.  Spletna stran www.kobra.si  gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom (malware scanning). Prav tako posredujemo zgolj vsebine in informacije in  ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni.

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo, prodajamo  ali delimo tretjim osebam. Posredujemo jih le poslovnim partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran, obdelovalcem, ki opravljajo storitve pošiljanja e-poštnih sporočil, partnerjem, ki izvajajo poštne storitve (npr. Pošta Slovenije). Le-ti so zavezani varovati osebne podatke pod pogoji kot to zahteva zakon. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Kakšne so vaše pravice

Kot uporabniki lahko zahtevate:

  • izpis ali vpogled v podatke, s čimer se lahko seznanite z osebnimi podatki, ki jih o vas obdelujemo,
  • popravek podatkov  v primerih, ko menite, da osebni podatki ki jih obdelujemo niso pravilni,
  • izbris ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, če želite, da prenehamo oz. omejimo obdelavo vseh ali dela vaših osebnih podatkov.

Poleg tega lahko:

  • ugovarjate obdelavi osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa ali za namene neposrednega trženja,
  • uveljavljate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali,
  • vložite pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov.

Če želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v našem podjetju ali pa  uveljavljati pravice nam posredujete zahtevo v pisni obliki, in sicer na e-naslov: info@kobra.si ali poštni naslov: KOBRA Team d.o.o., Levičnikova cesta 2, 8310 Šentjernej.

Uporaba piškotkov

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani, funkcionalnosti na strani ter zbirajo informacije o uporabi naše spletne strani.

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.kobra.si. Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da bo vaša izkušnja na spletni strani www.kobra.si  delno okrnjena.

Piškotke uporabljamo za:

  • analizo obiska spletne strani www.kobra.si  na podlagi agregiranih statističnih podatkov in vedenjske analize (spletna analitika). Obdelujemo jih s spletnimi orodji zunanjih ponudnikov (Google analytics).
  • sledenje oglasnim sporočilom (Google AdSense).


Spoštujemo željo po izklopu sledenja (Do Not Track) in ne sledimo oglasom, če je ta funkcija vklopljena.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste. Več o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani si lahko preberete na spletni strani Piškotki.

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Kot del storitve lahko na strani www.kobra.si nudimo povezave ali združljivost z drugimi spletnimi mesti (spletne strani tretjih ponudnikov).  Za varnostne politike, ki jih uporabljajo te spletne strani, ali informacije oz. vsebine, ki jih vsebujejo nismo odgovorni. Ta pravilnik o zasebnosti se uporablja samo za podatke, ki jih zbiramo preko naše spletne strani in ne velja za spletne strani tretjih oseb na katere dostopate, četudi iz povezave preko naše spletne strani.

Vsebina politike zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov. Ta politika začne veljati s 25. 5. 2018.