Trajnostna gradnja s poudarki na energetski učinkovitosti z dobro mero principov zelene gradnje

Konceptualna zasnova objekta je temeljila na funkcionalnosti, vse rešitve pa so bile podrejene trajnostni gradnji. Projektiranje je sledilo principom integralnega načrtovanja in interdiscipliniranega sodelovanja vseh projektantov in investitorja že v fazi idejnega snovanja. Z nizkoenergijskimi principi smo vplivali na umestitev objekta v prostor in posledično striktno orientacijo južne fasade objekta.

Posebna skrb je bila namenjena zrakotesnemu ovoju stavbe, že pri temeljenju je bil obdelan sleherni potencialni toplotni most na fasadi in tudi na strehi, na objektu smo uporabili 20-centimetrsko izolacijo. Izbrali smo le kakovostne in trajne materiale ter stremeli k dovršenosti izvedbe slehernega detajla.

Uporaba obnovljivih virov energije in centralno nadzornega sistema

Osnovno vodilo je bilo uporabiti čim več obnovljivih virov energije, od katerih so na objektu uporabljene predvsem prednosti geotermalne in solarne energije. Tako izkoriščamo naravne vire za ogrevanje, hlajenje, proizvodnjo elektrike, prezračevanje in uporabo sanitarne vode. Vsi obnovljivi viri energije so med seboj povezani prek reverzibilne toplotne črpalke, ki poleg ogrevanja objekta in sanitarne vode omogoča pasivno in aktivno hlajenje objekta. Uporabili smo vodno vrtino na globini 40 m, 4 geosonde z globino 100 m, zemeljski zračni prenosnik toplote, 50 m³ velik rezervoar za deževnico in 50-kw sončno elektrarno.

Centralni nadzorni sistem stavbe omogoča regulacijo razsvetljave, odkrivanje in javljanje požara, tehničnega varovanja, regulacijo prezračevanja in temperature prostora, strojnih in klimatskih naprav ter regulacijo žaluzij.

Funkcionalno in kreativno delovno okolje

Prostori so zasnovani dinamično in funkcionalno, vključevanje barv in poudarkov v prostorih pa oblikuje zanimivo, pozitivno in stimulativno delovno okolje. K dobremu počutju uporabnikov stavbe pripomorejo tudi dobro osvetljeni prostori, ki imajo veliko naravne svetlobe z dodatno možnostjo digitalnega uravnavanja osvetljevanja, ter svež zrak, ki je primerno čist, ohlajen in razvlažen.

Elementi bioklimatske gradnje omogočajo ugodnejšo klimo

V arhitekturno zasnovo smo vnesli elemente bioklimatske gradnje s hortikulturnimi ureditvami v okolici zgradbe in koritih na terasi. Intenzivne zasaditve poleg dodatnega senčenja južnih delov fasade omogočajo prijaznejšo klimo.

Proizvedemo več električne energije, kot jo porabimo

Fotovoltaična elektrarna na strehi objekta in na nadstrešnici za avtomobile zagotavlja proizvodnjo lastne električne energije. Glede na specifično rabo energije, potrebne za ogrevanje, in skupne rabe energije lahko trdimo, da objekt dosega pasivne standarde. Stavba je plus energijska, saj proizvaja več energije, kot jo porabi.

Potencial energijsko učinkovite stavbe sta prepoznali slovenska in evropska komisija za podeljevanje nagrad

Poslovna stavba Kobra je zaradi učinkovitega načrtovanja in gradnje z upoštevanjem smernic trajnostne gradnje prejela priznanje Financ za projekt URE in OVE v stavbah 2013 ter nagrado Greenbuilding Integrated Design Award 2014. Nagradi smo prejeli investitor Kobra Team ter Družba Protim Ržišnik Perc arhitekti in inženirji.

Večnamenski prostor za organizacijo dogodkov

Potrebujete prostor za dogodek? Na voljo imamo večnamenski prostor za predavanja, konference, izobraževanja ali pa rekreacijo.

V prvem nadstropju poslovne stavbe Kobra oddamo v najem večnamenski prostor, v katerem se lahko odvijajo izobraževanja, predavanja, poslovna srečanja, predstavitve, konference, rekreacija …

Klimatiziran prostor sprejme 60 ljudi, opremljen je z najnovejšo opremo za projiciranje, z brezžičnimi mikrofoni in ozvočenjem, tablo, stoli in mizami, ki jih po potrebi lahko odstranimo. Na voljo je tudi brezplačna internetna povezava.

Cena najema prostora:

1-urni najem 20 EUR
Celodnevni najem prostora od sobote do nedelje 145 EUR

Cene ne vsebujejo DDV.

Cena najema vključuje tehnično opremo v prostoru, vključno s tehnično podporo. Zaračunajo se čas trajanja najema prostora, priprava prostora in drugi stroški, povezani z dogodkom. Za udeležence dogodkov lahko organiziramo pogostitev.

Najem večnamenskega prostora

 

 

 

Dodatna ponudba poslovne stavbe Kobra

Obiskovalcem poslovne stavbe Kobra so na voljo tudi banka, frizerski salon, center zdravja in aktualne športne vadbe.

 

Sberbank banka d.d.

Sberbank banka, d.d., na slovenskem trgu uspešno deluje že od leta 1993. Leta 2012 je skupina Volksbank International postala del skupine Sberbank Europe, na začetku leta 2013 pa so se preimenovali v Sberbank banko, d.d. Na področju poslovanja s prebivalstvom prednjačijo z modernimi storitvami in privlačnimi produkti, krepijo svoje sodelovanje z malimi in srednje velikimi podjetji ter postajajo tudi močan strateški partner velikih podjetij.

Delovni čas:

Ponedeljek–petek: 8.30–13.00 in 14.30–16.30

Sberbank banka d.d.
T: 080 22 65
M: info@sberbank.si
W: www.sberbank.si

Frizerski salon Boštjan Štangelj s.p.

Frizerski salon nudi vse vrste frizerskih storitev z lasno kozmetiko Schwarzkopf.

Delovni čas:
Ponedeljek–petek: 8.00–12.00 in 14.00–18.00
Sobota: 8.00–12.00

Frizerski salon Boštjan Štangelj s.p.
T:
041 322 922

Športno društvo Vita Team

Izbirate lahko med pestro ponudbo športnih vadb:

1. PILATES

je nežna, varna in zelo učinkovita vadba, ki izboljšuje telesno držo, mišično ravnovesje, gibljivost ter odpravlja težave s hrbtenico in preprečuje njihov nastanek.

2. METABOLIČNI TRENING

Trening z visoko intenzivnostjo, ki spravi vaše telo na rob vaših sposobnosti in vas žene še naprej. Cilj treninga je, da ne kurite maščobe samo in le med vadbo, temveč še nekaj ur po njej (tudi do 48 ur).

3. ZUMBA   

Zumba ni samo ples, zumba ni samo vadba, zumba ni samo zabava. To je vse v enem. Plešete in si oblikujete telo ob dobri zabavi.

4. PACE

Krožna vadba, ki se izvaja na posebnih hidravličnih napravah, razporejenih v krogu. Je ena bolj učinkovitih vadb za oblikovanje popolnega telesa, s poudarkom na predelih trebuha, nog in zadnjice, ter idealna za zmanjševanje maščob.

5. GROUND FORCE METHOD

Fantastičen sistem, vključen v vse treninge športnega društva. Cilj treninga je, da vam pomaga do pravilnega gibanja, povečane gibljivosti, razvoja moči in koordinacije.

ŠPORTNO DRUŠTVO VITA TEAM
predsednica društva: Tadeja Strmole
T: 041 980 705
M: vita.team10@gmail.com
Fb: https://www.facebook.com/vita.team10

Vergo - Center zdravja

Ponudba centra zajema:
1. Terapije za:

  • hrbtenico (discus hernija, protruzija diska, ishias, spondiloza …);
  • sklepe (kolena, kolki, ramena, komolci …);
  • vrtoglavico, migrene, glavobole.

2. Bioresonančni pregledi in terapije celotnega telesa – hitro in natančno odkrivanje bolezni in težav (tudi za nosečnice in otroke).

3. Svetovanje o prehrani pri različnih boleznih in težavah.

4. Krvni test intolerance na hrano
(prehranska intoleranca lahko povzroča blage in tudi resne zdravstvene težave).

Delovni čas:
Po predhodnem naročilu

Vergo - Center zdravja
T:
051 722 483
M: info@vergo.si
W: www.vergo.si