Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas pri teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oziroma informacij, s katerimi bi vas lahko identificirali.

Zakaj so piškotki potrebni?

Z uporabo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani.

Tako se denimo v piškotke beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce.

Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, drugi podatki o nakupu itd.

Z uporabo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oziroma primernejšo ponudbo.

Z uporabo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem ko se drugi lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

 

Zakaj jih uporabljamo?

Za analizo obiska spletne strani www.kobra.si na podlagi agregiranih statističnih podatkov in vedenjske analize (spletna analitika). Ti podatki so anonimizirani in ne vsebujejo vaših osebnih podatkov. Obdelujemo jih s spletnimi orodji zunanjih ponudnikov (Google analytics). Uporabljamo jih tudi za sledenje oglasnim sporočilom (Google AdSense).

Spoštujemo željo po izklopu sledenja (Do Not Track) in ne sledimo oglasom, če je ta funkcija vklopljena.

 

Seznam piškotkov

Ime piškotka Namen Namešča in upravlja Trajanje Izvor
_ga Statistika ogledov spletne strani KOBRA Team d.o.o. 2 leti Google Analytics

Onemogoči analitične piškotke

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadar koli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Obvestilo o soglasju in pravno obvestilo

Z brskanjem po spletni strani Kobra se uporabnik strinja z uporabo zgoraj navedenih piškotkov. Uporabnik ima možnost, da piškotke lahko kadarkoli izklopi.

KOBRA Team, d.o.o., se zavezuje, da bo piškotke uporabljala izključno za zagotavljanje pravilnega delovanja spletne strani www.kobra.si in njene kakovosti ter za analizo njenega obiska. Prav tako se zavezuje, da piškotkov ne bo pošiljala zunanjim ponudnikom storitev in drugim tretjim osebam.